Enthousiast

Creatief

Verantwoordelijk

Over GRIBit

lichaamsgerichte therapie 05
lichaamsgerichte therapie 06

Gevoelig

Zelfbewust

Verbindend

Over GRIBit

Over GRIBit

lichaamsgerichte therapie 05
lichaamsgerichte therapie 06

Enthousiast

Gevoelig

Creatief

Zelfbewust

Verantwoordelijk

Verbindend

GRIBit geeft mij de kans om wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil samen te pakken en uit te dragen.

Een goed moment om stil te staan bij mezelf, de wegen die ik heb bewandeld en de keuzes die ik heb gemaakt. Datgene onder de aandacht brengen waar ik binnen mijn werk een ander over na laat denken.

Ik ben Birgitte Vlamings, ik wil ontdekken, ontwikkelen en beleven. Ik heb geleerd om patronen bij mezelf te doorbreken en bij elk kruispunt in mijn leven opnieuw een besluit te nemen over de richting die ik in wil. Hierbij blijf ik leren om te luisteren naar wat voor mij goed voelt en dat gaat zeker niet vanzelf.

 

Opleiding en werkervaring

Nadat ik afstudeerde als pedagoog ben ik ruim 12 jaar werkzaam geweest als groepsbehandelaar en teamleider in de orthopedagogische jeugdhulpverlening en vrouwenhulpverlening. Ik heb dit altijd erg graag gedaan. De dynamiek van groepen en de diversiteit aan mensen en leeftijden hebben me veel gebracht. Toch voelde ik op een moment dat het niet meer paste. Ik besefte dat ik moest loslaten, veiligheid wilde opgeven en onderzoek wilde doen naar het onbekende. Ik ging andere richtingen ontdekken, ben veel gaan reizen en heb mogelijk ook keuzes gemaakt waar mijn omgeving aan moest wennen. Ik heb moeten leren om stil te staan terwijl ik was gewend om alsmaar door te blijven rennen.

Ik ben studies gaan volgen die me hebben geleerd om breder te denken. Zo volgde ik een opleiding in Chinese geneeskunde waarin massage een belangrijk onderdeel was en waar ik kennis maakte met meditatie en yoga. Lichaamsgericht werken voelde heel natuurlijk en ik ben me hier steeds verder in gaan verdiepen. Ik heb massageopleidingen gedaan, die waren gericht op het fysieke lichaam maar ook op werken met energie. Daarnaast heb ik me geschoold in Mindfulness, ACT, Yin en Nidra Yoga en nog steeds leer ik bij.

Specialisatie in AD(H)D en autisme

Door de jaren heen kwam ik binnen mijn werk steeds vaker volwassenen tegen die moeite hadden om de hoeveelheid aan prikkels te verwerken. Iets wat door de maatschappij steeds vaker van je wordt verwacht. Bij een aantal was de diagnose ADD, ADHD of autisme gesteld. Met of zonder diagnose, een groot deel van de volwassenen liep vast in keuzes die heel herkenbaar zijn.

Werken met mensen blijft boeiend omdat iedereen uniek is en iedereen een aanpak verdient die passend is. Ik heb nooit gewerkt met standaard oplossingen, werk samen met je, maak gebruik van je eigenheid, je kracht en je omgeving en dat is voor iedereen anders. Geen moeilijke opdrachten, maar aanpassingen in je dagelijkse leven, leren keuzes te maken die bij jou passen en momenten voor jezelf durven nemen. Vooral blijven denken maar ook durven voelen.

Door eigen ervaringen, contacten met mensen en mijn wil om te blijven ontwikkelen ontdekte ik de invloed van gedachten. Het belang van het evenwicht tussen wat we denken en voelen. Iets wat vanzelfsprekend lijkt maar waar je op momenten ver van af kunt komen te staan.

“Waarom vlieg je uit het hokje?”

“Ik vlieg uit het hokje omdat ik dat kan.”

“Maar we KENNEN het hokje. We zijn VEILIG in het hokje.”

“Dat is waarom ik eruit ga. Want jij bent misschien VEILIG…

… maar IK BEN VRIJ”

GRIBit

Het besluit om in 2012 mijn eigen praktijk te starten heb ik niet zomaar genomen. GRIBit is de plek waar ik al mijn kennis kan bundelen om mensen te helpen op de manier die bij mij past. De manier van samenwerken en het vinden van een juiste plek zijn een proces geweest. Ik kreeg de kans om me te vestigen aan de Piushaven. Voor mij de plek waar ik de ruimte voel om te groeien, alleen en samen met anderen. Dit gebeurt op de praktijk of tijdens de wandelingen die ik maak langs het water. Daar zijn ook de gedachten ontstaan om een Holistisch Centrum te starten en ik ben super dankbaar voor de mensen die mij hebben geholpen om dit te realiseren.

Holistisch Centrum Oaker

Oaker is een plek voor aandacht en verbinding. Je kunt bij ons terecht voor onder anderen massage, therapie, yoga en andere vormen van bewegen. Bij Oaker werken we vanuit een holistische visie. Mensgerichte zorg waarbij de klant centraal staat met als doel om zich vitaler te voelen. Wij stemmen daarom onze werkwijze af op dat wat aandacht nodig heeft. Bij de ene is dat een gesprek, bij de andere past een lichaamsgerichte aanpak of mogelijk een combinatie hiervan. Alles om ervoor te zorgen dat er beweging komt en jij volledig tot jezelf kunt komen. Ons team bestaat uit specialisten, elk met hun eigen vakkundigheid, die jou met liefdevolle aandacht helpen. Neem eens een kijkje op de website www.oaker-tilburg.nl.

 

Ik ben ontzettend blij en dankbaar voor wat ik heb bereikt. Ben ik nooit meer onzeker, stuurloos of ontevreden? Jawel hoor, maar ik ken mijn tools om in te zetten, aan te pakken, stil te staan en weer verder te lopen. Wandel je met me mee?